Cuketový fitness koláč

Když už trávím celé dny v práci, v den volna jsem se rozhodla odměnit a vyrazila na nákupy. Túra po botách a oblečení byla naprostá katastrofa. Krom zábavné paní v autobusu, která měla na nohou místo letních sandálů klasické boty do vody (vážně), to byla nuda a předražené hadříky. Zvedla jsem si náladu výletem z Chodova přes celou Prahu do nejmenovaného obchodu se sportovní výživou, pro kilo čokoládového proteinu, který mi doporučila kamarádka (značka the Protein Works). V pořadí jde o druhý protein, který jsem se rozhodla vyzkoušet. Minule jsem si koupila komplexní vegan luštěninovo-rýžový bez příchuti, který je skvělý do slané kuchyně třeba na zahuštění omáček. Určitě mohu doporučit. :) Každopádně pro sladké pečení jsem se rozhodla vyzkoušet čokoládovou příchuť a rovnou se doma pustila do pečení. Pojďte si něco sladkého a zdravého upéct se mnou! 





Budeme potřebovat:
  • 1/2 veliké nebo 2 malinké cukety 
  • 2 odměrky čokoládového proteinu
  • 1 špetku soli
  • 2 lžíce drceného kokosu
  • 2 vrchovaté lžíce holandského kakaa
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • 1 celé vejce NEBO 1 velký nadrcený banán (dosladí)
  • 1 hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů
  • 4 vrchovaté lžíce tvarohu (používám odtučněný)
  • pár lžic kokosového mléka (domácí - recept ZDE) POUZE pokud je málo řídké těsto a tuhý tvaroh
  • Burákové máslo a domácí marmeláda na potření - pořádnou vrstvu!
  • kdo má rád sladší moučníky - přidejte do těsta lžíci medu či sušené rozinky

Cuketu si řádně omyjeme. Pokud používáme velkou starší cuketu, zbavíme jí semen a pokud chceme i slupky. U mladých cuket se ani jednoho bát nemusíme. :)

Cuketu nastrouháme na hrubo a posypeme špetkou soli. Necháme odpočinout.

Po zhruba 10 minutách nastrouhanou cuketu přemístíme na čistou utěrku/ plátno a důkladně vyždímáme přebytečnou vodu. Zbude nám zhruba šálek tuhé hmoty.

Následně přidáme ostatní suroviny: kakao, proteinový prášek, sůl, kypřicí prášek, kokos, vejce, rozinky, ořechy, atd..

Připraveným těstem naplníme formu vyloženou pečicím papírem či vymazanou tukem a vysypanou kokosem.


Moučník pečeme v předem vyhřáté troubě po 30 minut při 180 °C.

Servírujeme potřené burákovým máslem a domácím jamem bez přidaného cukru. Dobrou chuť!




Pečete rádi sladké s proteinovým práškem? Jaká je vaše oblíbená příchuť?
Napište si do komentářů o recept na přání! Je něco, co už dlouho chcete zkusit, ale neměli jste kuráž?

Díky, že jste tu se mnou. Mějte se nádherně a něco pro to udělejte,
Vaše Štěpánka 💕

7 komentářů:

  1. Mňam :) koláč vypadá skvěle! Jakmile budu mít doma zase cuketu, tak ho vyzkouším.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, ten vypadá krásně.... :)

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá hrozně dobře!
    Teď nedávno se mi stalo, že jsem viděla nějakej úplně lahodnej koláč, či co to bylo. Koupila jsem si ho a těšila jsem se, až se s nim zprasím. Kousla jsem a zjistila, že to chutná nějak moc zdravě. ŽE JE TO VLASTNĚ ÚPLNĚ ZDRAVÝ. A člověk je najednou zklamanej.. Byl nakonec fajn, o tom žádná, ale chuťový buňky si ten vzhled ohodnotili jinak.. Dává to smysl?
    A tohle je stejnej klam! :D

    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá skvěle. Babičce se na zahradě cukety přemnožily, tak z nich asi něco podobného vyrobím :-D
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  5. Mňáám. tak to vypadá luxusně. Miluju pečení se zeleninou nebo luštěninami. Cuketu si třeba dávám i do ovesné kaše. Zvýší se objem, zaplní břicho a kalorická hodnota se nijak extra nenavyšuje = sen! Děkuji za inspiraci. Brzy vyzkouším :-)
    Spoon and willpower

    OdpovědětVymazat
  6. Super tip! Používáš semtam i kokosový olej? :) zatím ahoj

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: