Tipy na jednoduchá jídla #KVĚTEN

Konec května = začátek studentského šílenství. Naplánovala jsem si tu nejtěžší zkoušku letošního letního semestru na minulý pátek, kdy mě shodou okolností čekal i jeden ze zápočtových testů. Říkejte mi Rambo. Ještě nikdy jsem se tahle kvůli škole nestresovala, spala jsem asi 5 hodin a na konci dne totálně odpadla okolo osmé večer... ale! Moje úsilí se vyplatilo. Všechno vyšlo na výbornou a dokonce jsem si ušetřila několik hodin na oslavy, než zase vpluji do té hromady papírů.

To tedy vysvětluje týdenní neaktivitu na blogu, za což se Vám chci moc omluvit. Na usmířenou jsem připravila článek, který receptů obsahuje hned několik! Všechny jsou snadné a  rychlé, jak jen je to při učení na kolejích potřeba.

Kdo taky zápasí s testy???

Moje oblíbená snídaně na začátek.:) Vegan ovesná kaše - potřebujete pouze šálek jemných ovesných vloček
(mám oblíbené Lidl ovesné vločky a jejich novinku - směs tří druhů vloček), špetku soli, lžičku holandského kakaa,
špetku skořice, 2 šálky rostlinného mléka/ vody (paradoxně takovou jím nejčastěji a moc mi chutná). Kaši připravujeme
v rendlíku či v mikrovlnce (2 min/ 700 W a raději přidejte více vody). Po uvaření přidáme lžíci arašídového másla, medu, ovoce a semínka. Dobrou chuť!

Už jste měli tento týden rybu?
Foto: Zeleninový salát s filety sledě, chléb s domácím pestem z medvědího česneku

Večeře při filmu ala menü v cinemacity. Jen tentokrát nás přijde o 50 Korun levněji a dvojnásobná porce.
Foto: Zeleninová polévka s červenou čočkou a k druhému: kukuřičné placky s ostrým rajčatovým dipem.
Recept na polévku najdete na blogu v sekci obědy, kukuřičné placky jsou pouze z mouky, špetky soli, lžíce oleje
a tenké placičky opékáme na sucho na teflonové pánvi. Dip jsem zhotovila z domácího rajčatového pyré,
kupované omáčky se zeleninou a chilli koření.
Snídaně dělá den - moje milionová ovesná vegan kaše s jahodami. 



Ovesné placky s ovocem přelité domácím čokoládovým krémem z burákového másla.

Saláty na všechny způsoby jsou moje nejoblíbenější večeře. Recept ani není nutný.:)

Bála jsem se, že nenajdu pro vanilkové kapky flavdrops žádné využití. Naštěstí se ale perfektně hodí i do těchto ovesných lívanců! Budete potřebovat pouze 1/2 šálku ovesných vloček, 2 lžíce celozrnné mouky, 3 kapky FlavDrops, špetku soli, špetku kypřicího prášku, špetku skořice, vejce a šálek vody/mléka. Podáváme například s grepem, jablkem a banánem.

Domácí vegan guláš s tofu - do toho jsem se zamilovala. Orestujte cibulku s česnekem, pár
 nakrájenými bramborami, rajčetem, mrkví, lžící červené papriky a špetkou pepře na lžíci řepkového oleje.
Zalijeme vodou, přidáme pár hrstí červené čočky a necháme vařit zhruba 15-20 minut. Na závěr přidáme
1 rajčatový protlak, dochutíme solí, lžicí hnědého cukru, špetkou petržele, přidáme pokrájené tofu a můžeme podávat. 

Jednoduchá slaná snídaně z mikrovlnné trouby: nastrouhaná mrkev s vejcem, špetkou soli, pepře
a kari - na 2 min / 700 W.  Chléb pokapeme olivovým olejem a skvělá snídaně je na světě!
Která z fotografií se Vám dnes líbila nejvíce? A co plánujete vyzkoušet? A kolik zkoušek/ přijímaček/ práce Vás do léta čeká?

Doufám, že se Vám dnešní článek líbil a uděláte mi ohromnou radost, pokud se o svůj názor podělíte v komentářích. Užijte si slunečné počasí a mějte se krásně!
Vaše Štěpánka 💕

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: