Já a FITNESS

Protože nikdy není pozdě trochu pohnout zadkem, rozhodla jsem se vám svěřit se svým příběhem a namotivovat vás k zdravějšímu a aktivnějšímu životu!

Všichni víte, že miluji jídlo. Abych ale nevypadala jako myška s mutací v genu leptinový receptor (Histologická vsuvka: Leptin tvoří buňky tukové tkáně a účinkuje na receptory v hypothalamu, v mozku. Pokud je tento receptor nefunkční či chybí, organismus zjednodušeně řečeno "nemá dost" a trápí ho neovladatelné chutě. Toto nekontrolovatelné přejídání má za následek vyšší tělesnou hmotnost...), snažím se vyvážit energetický příjem a psychickou námahu fyzickou aktivitou. Podle jídel a fotodeníků na blogu máte udělanou představu, co mi pomáhá udržet si postavu a kila pod kontrolou. Dnes jsem jídlo shrnula pouze do několika strohých vět, ale ráda se s vámi příště podělím o mnohem více. Tento článek je první vlaštovkou a určitě budou následovat další. Pište mi tedy do komentářů dotazy, připomínky i podněty, o čem byste chtěli slyšet víc.

Abyste mi uvěřili.. Uprostřed mé vlastní spokojené bříško a oblíbená jídla. Na Instagramu mě najedete pod přezdívkou: @stepanka_t

Muffiny se sušenými rajčaty| na cesty

       Dnes mám pro vás tip na rychlé, jednoduché a zdravé jídlo, které si můžete vzít kamkoli na cesty či připravit na letní piknik v parku.
       Tuhle pochoutku jsem si vezla s sebou minulý víkend do terénu na jižní Moravu a byly rychle fuč! Skvěle jsem si to tu užila, i když jsem byla prakticky jediný "laik" mezi samými entomology a ornitology z naší fakulty. Co se úplně nepovedlo, byla moje životospráva. Dostala pěkně na frak! Obchody byly zavřené či nedosažitelné, a tak jsme přežívali většinu času na sušenkách k snídani, svačině i obědu. FUJ. Ke konci dne jsme úplně rezignovali u občerstvení v kempu a dala jsem si historicky nejdražší a první utopenec po 10 letech!
        Jak se říká: jídlo až na prvním místě! Buďte chytřejší než já a vybavte se na cesty pořádným arsenálem dobrot. Muffiny se sušenými rajčaty mezi ně rozhodně patří a příprava vám zabere jen pár minut.
Slibuji, že stojí za to!

slaný muffin


Banánový mugcake k snídani

Už jste měli tu čest? Mugcake ("magkejk") nebo-li "dortík v hrnečku".
Po moučnících z mikrovlnné trouby přicházejí mugcaky, jejich fitness příbuzenstvo k snídani. Hodí se nejen ke zdravému startu dne, ale i jako svačina a dezert. Potřebujete pouze několik základních ingrediencí, mikrovlnku a pár minut.
Připravila jsem si verzi s banánem, burákovým máslem a ovesnými vločkami. Tato varianta mi zkrátka vyhovuje a chutná nejvíce. :) Jestli milujete sladké a plánujete si udělat dortík ke kávičce po obědě, doporučuji přidat lžíci holandského kakaa! Výtečný je také s kousky čokolády (ala brownie).

Mohli jste vidět na Instagramu :)

Oslavný slaný koláč ...pro cibulomily

Krásné dobré ráno!
Většinou, když se mi něco povede, oslavím to něčím jedinečným! ...nákupy, dezertem v kavárně, výletem, nebo pečením jako dnes. Popravdě, i když se mi to nepovede, naordinuji si něco dobrého na žal, ale to naštěstí není tenhle případ. 
V pondělí jsem úspěšně složila první zkoušku letního semestru, což mě hezky nakoplo k učení se na dalších 5! Před tím jsem se ale pustila do malé výzvy a to upéct slaný koláč na koleji. Jak se mi koláč povedl, posuďte sami!

Čím se odměňujete za své úspěchy, Vy? Rozhodně mi dejte vědět do komentářů. :)


Polévka z červené čočky (pro mlsné lenochy)

Dnes mám pro vás krátký recept ze série: "Vařím na koleji".  Příprava syté luštěninové polévky je opravdu jednoduchá a nepříliš časově náročná. Doufám, že se bude o letošním zkouškovém hodit a zpříjemní vám učení stejně jako mně. :)



Follow

❤️ Čtenáři blogu: