Moje kaše - 5 verzí jak na ně

Na svém Instagramu jsem se stala prakticky závislou z jednoho jediného důvodu. Lidem se líbí moje snídaně. Poslední dobou se mi množí ve schránce dotazy, jak si je dělám, co do nich dávám, čím sladím apod. a tak jsem se o nich rozhodla napsat stručný ovšem obsáhlý článek, jak to jen o #mojíovesné jde. :)





Na úvod by se slušelo napsat, proč snídat kaši a naopak, proč ne JEN kaši. Jestli se na Instagramu vyznáte (= webová stránka, kam lidé přidávají vlastní fotografie ze života a navzájem si je mohou chválit a komentovat), tušíte, že po zadání #healthybreakfast (heslo zdravá snídaně) na vás vyskočí milion kaší, palačinek, vaječných omelet a avokád. Přirozeně se tedy člověk ptá, zda je ovesná kaše opravdu zdravá, nebo si ji lidé vaří jen kvůli prestiži, líbivosti a opičí se po svých idolech. Všichni ovšem musí souhlasit, že je lepší dát si jednou za čas ovesnou na místo bílého rohlíku s točeňákem nebo hůř, nesnídat vůbec.
Také byste měli vědět...
Nedávno propukla malá aférka ohledně ovesných vloček, které v nadbytku vyvazují vápník z kostí. Kdybychom stále dokola jedli pouze jednu potravinu, vždycky se to na zdraví nějak odrazí. Všeho moc škodí a nic se nemá přehánět. Platí to nejen u snídaní. :) Doporučuji snažit se mít stravu co nejpestřejší a poté Vám žádné problémy nehrozí.:) Plus! Kaše nemusí být jen z ovsa, ale čím dál tím oblíbenější jsou poslední dobou jáhlové, pohankové a rýžové.

KONEC teorie, jde se na věc!

Typ 1 - "Už nikdy nebudu mít hlad"
Budete potřebovat: 4 pořádné hrsti vloček, mléko cca 2 dcl, špetka soli, 1 lžička cukru, špetka skořice
Přes noc necháme vše v hrnci nabobtnat, ráno za občasného míchání přivedeme k varu, vaříme cca 1-3 minuty (podle druhu vloček) a podáváme s ovocem.

Typ 2 - "Hubená a chudá veganka"
Budete potřebovat: 4 pořádné hrsti vloček, vodu, lžičku tuku (ořechového či normálního másla), lžičku cukru, skořici, špetku soli
Vodou zalijeme vločky s ostatními sypkými přísadami cca 1 cm nad okraj a necháme uležet přes noc. Ráno necháme 3 minutky povařit, přidáme lžičku másla, promícháme a podáváme s ovocem.

Typ 3 - "Závislá na kakau"
Postupujte podle návodu 1 či 2, ovšem místo skořice přidejte vrchovatou lžičku holandského kakaa.

Typ 4 - "Krupicově jemná"
Přidejte místo 1 hrsti vloček lžičku dětské krupičky.

Typ 5 - "Od všeho trochu"
Tuto si dělám nejčastěji. 3 hrsti vloček, 1 lžička krupice, 1 deci mléka, 1-2 deci vody, skořice, kakao, lžička arašídového másla a navrch ještě lžička medu na doslazení.

A protože kaše není jen o ovesných vločkách, inspirujte se mými návrhy na servírování. Nebojte se ovoce ani čokolády a oříšků. Snídaně je základ dne. :) 











Doufám, že se vám dnešní článek líbil. Dejte mi vědět, co si o něm myslíte v komentářích. :)

Mějte se krásně a něco pro to udělejte! 
Vaše Štěpánka
<3

Follow on Bloglovin

4 komentáře:

  1. Tak nádherně nazdobené :))

    OdpovědětVymazat
  2. Máš je tak krásné, že prostě nemůžou chutnat špatně. I já, masožravec, na ně mám chuť.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tohle jsou vážně krásně zdobené snídaňové kaše. Možná že tohle bude zase důvod, proč zase začnu snídat kaše. Občas prostě nemám chuť si kaši ničím zdobit nebo nemám čas a tak ji jím jenom tak jak ji uvařím a tím si ji zase trochu znechutím... Je to se mnou marný :D

    BLUDIČKA VEČERNICE

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: