Domácí müsli s buráky

 Moje oblíbená rychlá snídaně/svačinka, u které budete 100% vědět, co jíte! Připravte si vlastní domácí müsli se vším, co máte rádi.

Znovu jsem se vrátila k tématu, o kterém jste se na mém blogu mohli dočíst již dříve. Každý startujeme den jinak...
K mým nejmilejším snídaním patří mimo ovesné kaše a chlebu s medem (med to je má l♥ska), také müsli s jogurtem. Dříve jsem používala kupované kakaové zapékané müsli od Emka, které po chuťové stránce nemá chybu! Jenže mám ráda věci jednoduché, přírodní a bez zbytečných cukrů, což tahle bomba rozhodně není. (I tak si je občas dám, nic se nemá přehánět... :D) 

Stýskalo se mi po troše své klasiky, a tak jsem vyrobila novou variantu! Základní postup je prostý -> smíchejte všechno co máte rádi s vločkami a medem (S trochou logiky :D. Samozřejmě nesmícháte šunku s olivami, medem, želé bonbony, sýrem a čokoládou. Jestli se tady takový borec najde, prosím, ozvěte se!!!).


A co mám ráda já?? Dnes to byla pořádná várka arašídů, mandlových lupínků, rozinek a skořice!

Jak si tedy vyrobit své burákové müsli?

Tip - Dekorovací pero



Dostala se mi do rukou jedna šikovná věcička: bílé decor pen - dá se říci, bílý lihový fix. Nebyla bych to já, kdybych ho hned nevyzkoušela! Zbavila jsem zelenou lahev od vína etiket a lepidla a vytvořila si z ní stojánek na náramky. 

Ryze český jídelníček

Dnes jsem vytvořila velice zajímavé menu, ke kterému mě inspiroval jeden nápaditý komentář. Tímto bych chtěla poděkovat Lence Ugrové! ♥

Zamysleli jste se už někdy, kolik kalorií by za den spořádal opravdový Čech? Já ano! A sestavila jsem hned jeden zkušební jídelníček pouze z českých jídel. Nechybí v něm takové klasiky jako knedlo-vepřo-zelo a chléb s tlačenkou.

Rychlé snídaně

Ráno třikrát jinak!


Dnes toho mám bohužel ještě hodně na práci... Vrší se to na mě a v diáři přibývají úkoly po desítkách. Určitě to znáte taky. Týden na prd.

Zítra velký test ze semináře biologie a já si připadám "dutá jako tágo" (pardon za ten výraz).
Odpočinu si aspoň na moment od učení a ukážu vám, své tři ideální snídaně!... Samozřejmě nechybí ani podrobný popis o co se vlastně jedná.

Pro mou osobu je tu i motivační fotka vpravo, kterou jsem před pár minutami vytvořila. Ať žije prokrastinace! ☺



Avoka-náno

Neodolala jsem zúčastnit se nové soutěže FitFam Bakers


Nevíte, o co jde? Ráda vám to vysvětlím...
Každých 14 dní zadavatelé kulinářského utkání, blogerky B*, Bloss a Maggie, zveřejní na blogu FitFam Bakers jedno téma. Tento týden je to "Single serving", tzn. soutěžící připraví, nafotí a napíší článek o něčem zdravém a chutném, co si dělají sami pro sebe. Netuším jaká je výhra, ale přijde mi to jako skvělý nápad a také šance zviditelnit svůj blog. ☺Neváhejte a zapojte se i vy! ☺

A teď už tedy k mému receptu...

Avoka-náno

Jestli jste se zarazili nad názvem a říkáte si, "té asi přeskočilo... ", Ne! Pouze jsem spojila názvy dvou hlavních ingrediencí, avokáda a banánu. Nejedná se o nic složitého a rychle vám dodá spoustu energie!

Zdravý jídelníček #2

Další zdravé menu sestavené z mých receptů je tu! 
Můj minulý zdravý jídelníček #1  měl dobrou odezvu a tak jsem se rozhodla v této rubrice pokračovat! ☺ Celková teoretická kalorická hodnota menu se pohybuje okolo 1300 kcal. Berte ho prosím s rezervou, jedná se pouze o návrh. ☺ Sestává se znovu klasicky ze snídaně, první svačiny, oběda, druhé svačiny a večeře. 

Co se týče pitného režimu, každý máme vlastní návyky a sami dobře víme, kolik vody je pro nás za den tak akorát. Omezte příjem slazených a minerálních nápojů... Řiďte se základními zásadami zdravého životního stylu. Povolený je zelený čaj (o kterém jsem se zmiňovala již minule), neslazený černý čaj (možné je ochutit ho citronem a medem), káva a čistá voda.


JÍDELNÍČEK


Nápady "kam s fotkami"

Vlna DIY věnovaná rámečkům a nástěnkám

Milujete fotografie a chcete si jimi vyzdobit byt trochu netradičními způsoby? Inspirujte se 10 návrhy...

Tenhle nápad mi přijde geniální. Nic složitého jen prkno a kolíčky. ☺

Muffinová věda

Dnešní výtvor z žitné mouky s čokoládou a mandlemi ♥ můj oblíbenec! 

Jak upéct ideální muffin? Takový, jaký vídáme v kavárnách a cukrárnách? Žádný problém! 

Carpaccio z červené řepy

Trochu experimentální večeře či předkrm... Čím více zálivky a pepře, tím lépe! ☺

Nebudu příliš rozebírat okolnosti okolo tohoto receptu a rovnou přejdu k hlavním informacím. Jediné bych však ráda zdůraznila... Dávejte si veliký pozor při práci s řepou! ☺S fleky na bílých halenkách by si neporadila ani nejlepší pradlenka. ☺


Jíme zdravě celý den #1

Potřebujete pevný řád? Chybí vám inspirace ve stravování?

Rozhodla jsem se trochu využít svých předchozích článků a sestavit z nich plnohodnotné celodenní menu. Samozřejmě i s kalorickými hodnotami. ☺Sestává se ze: snídaně, 1. svačiny, oběda, 2. svačiny a večeře a je určen pro "normální" pracovní dny, kdy vstává člověk brzy ráno. Všechny časy a energetické hodnoty jsou přibližné. Množstvím a výživovými hodnotami je určen pro ženy se sedavým zaměstnáním! Z toho plyne... Pokud nejste takováto žena -> není pro vás tento jídelníček ideální. Sami si můžete množství potravin upravit (s pomocí mnoha internetových stránek, např. www.plusprovas.cz/jidelnicek a www.kaloricketabulky.cz/tabulka-potravin.php).
Obecně ale můžeme uvést, žeminimální denní příjem energie je 1000 kcal (4186 kJ). Méně energie byste bez lékařského stanoviska konzumovat neměli. Přibližná hodnota energetického příjmu pro starší mládež a ženy se sedavým zaměstnáním je 1470 kcal/den (6150 kJ). Přibližná hodnota energetického příjmu pro děti, dospívající dívky, aktivní ženy a muže se sedavým zaměstnáním je 2150 kcal/den (9000 kJ). Přibližná hodnota energetického příjmu pro dospívající chlapce a aktivní muže je 2440 kcal/den (10200 kJ). (zdroj)


Pečeme s láskou

Čím překvapíte maminku na den matek, sourozence o narozeninách, babičku v den jejího svátku nebo přítele na Valentýna? Pokud jste zapomněli na dárek a už není čas, pusťte se rychle do tohoto roztomilého a lehkého receptu. 



Veganský guláš z cizrny

Cizrna + pórek + paprika + řeřicha + rýže


inspirovala jsem se na: veganotic.blogspot.cz



Kysané zelí v muffinech?






Tak tenhle recept mě na hlavní stránce Apetitu dnes překvapil nejvíc! (najdete ho zde: Apetit) Tyhle mini dortíčky jsou sice dost variabilní, ale věřili byste, že někoho napadne dát do muffinů zelí? Mě teda ne. Sama jsem vyzkoušela ledacos, například muffiny s coca collou a masrhmallow (byly výborné), takže bych ani tenhle recept neodsuzovala předem.
Pokud jste sebrali dost odvahy, připravte si: 150 g másla, 300 g krupicového cukru. 2 lžičky vanilkového cukru, 3 vejce, 60 g kakaa holandského typu, 1 lžička kypřicího prášku, 1/2 lžičky soli, 1 lžička jedlé sody, 250 g hladké mouky, prosáté, 200–300 g scezeného kysaného zelí, mírně propláchnutého, zbaveného kmínu apod. a nakrájeného nadrobnozakysaná smetana k podávání

Posviťme si na to...

Trocha inspirace do těch studených, zimních dní... ☺

Potřebujeme pouze špendlíky o různé tloušťce. :)
Doporučuji si udělat šablonu...:)

Valentýn - cibulový a jahodový koláč


Cibulový vlevo a jahodový vpravo
Blíží se Valentýn a tak ho ani já, jeho velká odpůrkyně, nemůžu na svém blogu opomenout. Připravíme si dva recepty, každý z trochu jiné mísy, ale ze stejného základu. ☺Pro pány slaná varianta -  cibulový koláč. Dnes jsem ho upekla svému tatínkovi k narozeninám a musím říct, že lepší dárek bych mu dát nemohla. A pokud váš přítel nemá rád slané, nebo jste muž a chcete své ženě udělat radost, připravte si sladkou variantu - Koláček se srdíčkem a jahodovou marmeládou. Oba jsou vynikající! ♥
Začneme se složitějším cibulovým koláčem...

Vtipná fakta o Velké Británii

Nadmíru známá vlajka Spojeného království



Nedávno jsme dostali ve škole zajímavý úkol... Zjistit co nejzajímavější informace o Spojeném království. Vrhla jsem se do toho po hlavě! Věc, která je většinou pěkná nuda a to dělání domácích úkolů, se ukázala nadmíru zábavná.☺
 A koho by nerozesmálo to, co o sobě prohlašují samotní Angličané?


 

Čtverečky ala Italia

Zdravější alternativa jednohubek a chlebíčků...

Dnes tu mám super recept inspirovaný knížkou Apetit edice - Party


Malé jednohubky se hodí nejen na slavnostní příležitosti. U nás doma zmizely po 20 minutách! Bohužel to však není plnohodnotné jídlo, které vás zasytí a tak si připravte pro návštěvu pro jistotu ještě další chody.☺

Zucchini: two recipes! - Cuketa na dva způsoby

Dnes tu pro vás mám dva recepty z cukety! ♥
Nejdříve představení, recept číslo jedna je ochucen rajčatovou omáčkou se sýrem ricotta. Obsahuje na kostičky nakrájenou cuketu, zelenou papriku, mini rajčátka a česnek.



Druhý recept není o nic složitější. Obsahuje nadrobno nakrájenou cuketu, papriku, smetanu, česnek a těstoviny.


Sejdeme se u ptačí budky...

 Co se u nás sešlo za malé návštěvníky ... ☺

Po dvou minutách nehybného stání s připraveným fotoaparátem se konečně začali slétávat ptáčci.

My birthday cake ♥


Říká se, že nejlepší je péct s láskou a vskutku je to tak! Mockrát děkuji ... ♥
Nemohla jsem se nabažit a tak se nezlobte, jestli vám budu dělat chutě, ale nafotila jsem ho snad ze všech úhlů! 
Follow

❤️ Čtenáři blogu: