Patizon s čepičkou a krůtími medailonky


Dnes je v hlavní roli pečený patizon na kari s jogurtovou čepičkou, fazolkami, mrkví a krůtími medailonky. Uznejte, že celý název by se mi do titulku příspěvku nevešel. Tato dýně obsahuje mnoho tělu prospěšných látek, o kterých se dočtete, např. zde. Vhodná je pro cukrovkáře, celiaky a všechny zdravé lidi, kteří chtějí zůstat fit. Pokud vám neroste běžně na zahrádce, stavte se na některém z farmářských trhů, v zelenině či u souseda a pojďte si dnes se mnou upéct patizonovou přílohu.


Mám pořádný skluz! Dnes se do pořadníku článků k napsání a publikování ještě připočetla dýňová polévka  (foto na instagramu) a já vás nechci zahltit všemi recepty v jeden den. Na co se můžete v dohledné době těšit?  Na dýňovou polévku, cuketové mini pizzy, snídaňový speciál, návod na marcipánové dortové růžičky a spoustu dalšího!
Zajímalo by mě, jaké články nejraději čtete? Napište mi do komentářů! :)


Pro dvě osoby budete potřebovat:
  • 1 patizon
  • 1 malý jogurt (bílý)
  • kari
  • sůl
  • pepř
  • 1 krůtí prso
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička soli
  • kari
  • pepř
  • olivový olej
  • jedna mrkev
  • fazolové lusky
Postup:

  1. Na maso nakrájené na plátky si v míse nalijeme sojovou omáčku, olej, osolíme, opepříme a zasypeme kari. 
  2. Necháme odležet v lednici a těsně před jídlem maso na pánvi opečeme.
  3. Patizon si omyjeme a nakrájíme na 5 mm silné pláty. 
  4. Poklademe je na plech vyložený pečícím papírem, osolíme, opepříme, posypeme kari a natřeme malou vrstvou bílého jogurtu. Také si na plech nakrájíme mrkev a očistíme fazolové lusky. 
  5. Oboje osolíme a vše dáme společně péct do trouby na cca 25 minut na 170°C.
  6. Přeji dobrou chuť! :)


Vyzkoušíte tento recept?
Byli jste také do této doby patizonem "nepolíbení"?

Loučí se, Vaše Corculum♥.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: