Zucchini: two recipes! - Cuketa na dva způsoby

Dnes tu pro vás mám dva recepty z cukety! ♥
Nejdříve představení, recept číslo jedna je ochucen rajčatovou omáčkou se sýrem ricotta. Obsahuje na kostičky nakrájenou cuketu, zelenou papriku, mini rajčátka a česnek.



Druhý recept není o nic složitější. Obsahuje nadrobno nakrájenou cuketu, papriku, smetanu, česnek a těstoviny.




 recept č. 1
Cuketa ala zeleninový miš-maš

Připravte si: 

  • jednu střední cuketu
  • 10 malých rajčátek
  • 2 stroužky česneku
  • 2 zelené papriky
  • jakoukoli omáčku (já použila rajčatovou se sýrem ricotta)
  • olivový olej, koření, pepř a sůl
Postup:

Na pánvi s olivovým olejem si nejdříve osmahneme cuketu. Přikryjeme pokličkou na cca 5 minut, aby hezky změkla. Poté přidáme ostatní na drobno nakrájené suroviny a pod pokličkou smažíme dalších 5 až 10 minut. Na závěr přikápneme několik lžic naší oblíbené omáčky, osolíme, opepříme a jídlo je hotovo!

= recept pro jednu / dvě osoby, je lehký, dobře stravitelný a velice zdravý! :)



 


recept č. 2
Cuketa s těstovinami na smetaně

Připravte si:
  • jednu střední cuketu nakrájenou na drobné kostičky, omytou a NEosolenou
  • dva stroužky česneku
  • jeden kelímek smetany na vaření
  • 3 větší papriky
  • těstoviny dle chuti
  • sůl, pepř, bylinky
Postup:

Uvaříme si těstoviny podle pokynů na obale. Na pánvi si na nejvyšším stupni po dobu 2 minut osmahneme cuketu. Teplotu stáhneme, přidáme česnek, papriku a přilijeme smetanu. Společně pod pokličkou vaříme 5 - 10 minut. Dochutíme podle vlastního uvážení. Před podáváním smícháme s těstovinami. Dobrou chuť! ☺

= recept je pro jednu / dvě osoby, dá se obměnit dle potřeby a je časově poměrně nenáročný a zdravý

Můj vítěz!

Máte rádi cuketu, nebo patříte mezi její odpůrce? 
Napadá vás ještě nějaký jiný chutný recept z této suroviny?
Příště se těšte na cuketovou buchtu! 
Mějte se krásně, Zdraví vás ♥CORCULUM♥

4 komentáře:

  1. Prima, to si musím napsat.... dcera se letos rozhodla pěstovat cukety a ten první recept vypadá skvěle:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) rozhodně to stojí za vyzkoušení! Přeji hodně štěstí v kuchyni :)

      Vymazat
  2. Miluju cukety! Dělám je v létě na milion způsobů, nasladko, naslano, plněné, do omáček, jako těstoviny. Takže netrpělivě čekám, až se venku konečně oteplá a příjde čas na semínka :) Smetaně moc neholduju, ale první recept v létě rozhodně zkusím. Aneb ať žije cuketová mánie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také, nejradši mám grilovanou cuketu na plátky s česnekem, nebo pečenou a plněnou mletým masem. S maminkou děláme často buchtu "cukínku" a nikdo na první ochutnání neuhodne, z čeho je! :) Cuketa je jedna z nejuniverzálnějších surovin do kuchyně a stejně ji můj dědeček raději dává slepicím. :/ :D

      Vymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: