Kysané zelí v muffinech?






Tak tenhle recept mě na hlavní stránce Apetitu dnes překvapil nejvíc! (najdete ho zde: Apetit) Tyhle mini dortíčky jsou sice dost variabilní, ale věřili byste, že někoho napadne dát do muffinů zelí? Mě teda ne. Sama jsem vyzkoušela ledacos, například muffiny s coca collou a masrhmallow (byly výborné), takže bych ani tenhle recept neodsuzovala předem.
Pokud jste sebrali dost odvahy, připravte si: 150 g másla, 300 g krupicového cukru. 2 lžičky vanilkového cukru, 3 vejce, 60 g kakaa holandského typu, 1 lžička kypřicího prášku, 1/2 lžičky soli, 1 lžička jedlé sody, 250 g hladké mouky, prosáté, 200–300 g scezeného kysaného zelí, mírně propláchnutého, zbaveného kmínu apod. a nakrájeného nadrobnozakysaná smetana k podávání



Příprava jídla

1 Rozehřejte troubu na 170 °C. Na plech dejte košíčky na muffiny (vložte 2 košíčky do sebe, aby se vahou těsta nerozjely), případně jimi vyložte důlky ve formě.
2 Máslo vyšlehejte ručním elektrickým šlehačem s obojím cukrem dohladka. Pak po jednom zašlehejte vejce.
3 Prosejte nebo důkladně smíchejte kakao, kypřicí prášek, sůl, jedlou sodu a mouku. Pak vše postupně na střídačku s 250 ml vody zašlehejte do ušlehané hmoty. Nakonec vmíchejte kysané zelí.
4 Těstem naplňte košíčky a pečte cca 20 minut – střed muffinů by měl být pružný. Nechte vychladnout na mřížce a podávejte se zakysanou smetanou.
NĚCO NAVÍC
  • Recept na domácí zelí kvašené ve sklenici najdete tady.
  • Když použijete velmi jemně krouhané zelí, nebude v muffinech skoro znát.
  • Šťávu z domácího nebo nekonzervovaného kupovaného kysaného zelí nevyhazujte, je rovněž poživatelná. Pije se syrová.


Co na to říkáte, vy? Nebáli byste se to vyzkoušet? A pokud ano, těším se na vaše recenze! :)

Další recept na vyzkoušení - čokoládový koláč s červenou řepou!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: