Páteční oběd ♥ brokolice ala Mexiko

Kuku-Broko a brambor. 


Kolik toho zvládne člověk udělat za jeden den, když se potřebuje nutně zabavit. Dnes mi milovaný přítel odletěl do Mexika a já hloupá se jala "uklidnit" čtením různých cestopisů a průvodců o tom, že mu tam nic nehrozí... Končím s tím, právě jsem chvostu článku, jehož závěr zní přesně takto:

Země se dlouhodobě nachází v nestabilní situaci. Ekonomická krize v 90. letech přinesla vysokou kriminalitu a masovou ilegální emigraci do sousedních USA. Provincie Chiapasv jižní části je dlouhé roky dějištěm zapatistického povstáníOblast navíc postihují zemětřeseníz nichž nejhorší zničilo Mexiko City v roce 1985. Jižní a východní pobřeží často zasahují hurikány.
 Jakmile se vrátí, už nikam nepojede... Ale jak vydržet těch dalších 14 dní? Myslím, že četnost mých příspěvků rapidně stoupne. Ale něco dobrého z toho také vzniklo, můj dnešní oběd!

Pokud chcete také vyzkoušet pečené brambory s kukuřicí a brokolicí připravte si:

  • 250 g brokolice
  • 6 kusů středních brambor
  • 1 malou plechovku sladké kukuřice (140 g)
  • sůl, pepř, koření a olivový olej 


  1. brokolici si natrháme na "akorátní kousky"  a dáme je samostatně vařit po dobu 5 minut
  2. dáme si vyhřívat troubu na 200°C
  3. brambory nakrájíme na kostičky a poklademe je na plech s pečícím papírem, okořeníme, opepříme a osolíme, vložíme je do trouby
  4. když je brokolice hotová, scedíme ji a přidáme do trouby na plech k bramborám, pokapeme trochou olivového oleje a pečeme po dobu 15 minut na 200°C, dalších 10 minut při teplotě 170°C (*pokud máte tu možnost, doporučuji zapnout si fukar, vše dostane nazlátlou barvu a bude více křupat) 
  5. naservírujeme krásně na talíř i s kukuřicí z plechovky
  6. vše spořádáme ☺
Návrh na servírování ☺ 

Tento recept doporučuji, u nás vše zmizelo do 20 minut!

Obměna: Tento recept jde také provést jako tzv. zapečená varianta. -> brokolici vařte 5 minut, brambory nakrájejte na plátky, pečící formu vyskládejte střídavě bramborami a brokolicí, zalijte trochou smetany, přikryjte celofánem nebo pokličkou a pečte v troubě dobrých 20 minut. Po tomto intervalu zkontrolujte pokrm a zalijte jej rozšlehaným vajíčkem. (nezapomeňte okořenit) Po dalších deseti minutách je jídlo hotovo! 


2 komentáře:

  1. Vypadá to velmi lahodně, hnedka bych si to udělala :) ale bohužel přítel nemá rád brokolici :(
    http://luci-fashion.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) to je škoda :/ je velice zdravá, ale chápu, že to každému nechutná... Já třeba nejím cibuli, která patří skoro do každého přítelova oblíbeného jídla, tak zkoušíme různé kompromisy :) :D

      Vymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: